Termeni și condiții

I. Introducere
 
Bacania Dragusoiu S.R.L. cu sediul social în Sat Tătărani, Com. Bărcănești, Str. Trandafirilor, Nr. 76, Jud. Prahova, înmatriculată la registrul comerțului sub J29/812/2022, cod de identificare fiscală 45864228, facilitează achiziționarea de mărfuri cu ajutorul rețelei electronice (internet) de la adresa casa-dragusoiu.ro, denumit în continuare „Magazin”. Administratorul datelor personale ale clienților Magazinului este societatea comerciala mai sus menționată.
 
Prezentul Regulament se adresează tuturor utilizatorilor Magazinului și stabilește principiile de efectuare a înregistrărilor și de utilizare a contului de Magazin, principiile de rezervare pe cale electronica a mărfurilor disponibile în Magazin, denumite în continuare “Mărfuri” sau „Marfa”), de plasare de comenzi pe site-ul Magazinului, precum și principiul încheierii contractelor de vânzare a Mărfurilor.
 
Informațiile despre Mărfurile din Magazin – printre altele, descrieri, preturi – constituie o invitație la încheierea de contracte de vânzare în sensul legilor în vigoare, conform condițiilor din Termeni și condiții.
 
II. Regulile de utilizare a magazinului și de încheiere de contracte de vânzare a mărfurilor
 
Bacania Dragusoiu S.R.L. facilitează încheierea de contracte de vânzare a Mărfurilor prin intermediul internetului și prestează o serie de servicii, prevăzute în Regulamentul de fata.
 
Contractul de vânzare a mărfurilor se încheie intre utilizatorul Magazinului, denumit în continuare „Client”, și Bacania Dragusoiu S.R.L..
 
Condiția începerii utilizării Magazinului este cunoașterea acestui Regulament și acceptarea să.
 
Informațiile furnizate de Client în timpul plasării comenzii trebuie să fie reale, actuale și exacte. Bacania Dragusoiu S.R.L. își rezerva dreptul de a refuza realizarea comenzii, în cazul când datele furnizate nu sunt suficient de exacte și fac imposibila realizarea comenzii, mai exact, nu permit predarea corespunzătoare a produselor. Înainte de a refuza realizarea comenzii Bacania Dragusoiu S.R.L. vă încercă să îl contacteze pe Client pentru a stabili ce date sunt necesare pentru a face posibila realizarea acesteia.
 
Clientul care a utilizat Magazinul are obligațiile:
 
a) de a nu furniza și transmite informații interzise prin lege;
 
b) de a utiliza Magazinul într-un mod care să nu perturbe funcționarea acestuia;
 
c) de a nu difuza și de a nu plasa în cadrul Magazinului informații comerciale incorecte;
 
d) de a utiliza Magazinul într-un mod care să nu creeze inconveniente pentru alti clienți și pentru administratorul Magazinului;
 
e) de a folosi informațiile amplasate în paginile magazinului doar în scop personal.
 
III. Încheierea contractelor de vânzare 
 
Magazinul facilitează plasarea comenzilor de Marfa după cum urmează:
 
a) pe pagina web a Magazinului (on-line), urmând procedura de plasare a comenzilor,
 
b) telefonic, prin contact cu infolinia Magazinului la numărul de telefon afișat pe website;
 
c) prin e-mail, transmițând comanda cu Mărfurile alese pe adresa: contact@casa-dragusoiu.ro.
 
Magazinul primește comenzile plasate on-line pe parcursul întregii zile, în toate zilele săptămânii. Comenzile plasate prin telefon sau prin email sunt primite de marți până vineri intre orele 10.00 – 19.00. Termenul mediu de răspuns la un email este de 24 ore. Comenzile plasate în zilele libere sau de sărbători vor fi prelucrate în prima zi lucrătoare de la data plasării comenzii.
 
Condiția plasării comenzii o constituie completarea în formular a tuturor datelor cerute, necesare pentru expediere și pentru generarea din sistem a facturii fiscale.
 
Pentru a plasa o comanda se aleg Mărfurile din Magazin, mai ales în ceea ce privește cantitatea, după care se trece la “Coșul de cumpărături” și continua procedura de plasare a comenzii selectandu-se diferitele opțiuni.
 
Până la momentul confirmării selectării Mărfurilor cu butonul „Finalizează comanda”, Clientul are posibilitatea de a efectua modificări referitoare la Marfa din comanda, precum și la datele de livrare și facturare. Confirmarea de către Client a comenzii prin butonul mai sus menționat este echivalenta cu acceptarea obligației de a face plata prețului Mărfurilor și a costurilor de livrare, lucru despre care Clientul este informat direct, înainte de confirmarea comenzii.
 
Confirmarea de către Client a comenzii conform paragrafelor de mai sus constituie oferta transmisa de Client către Bacania Dragusoiu S.R.L., de a încheia contractul de vânzare, conform conținutului comenzii și prezentului Regulament.
 
În momentul plasării comenzii conform paragrafelor de mai sus, Clientul primește la adresa de e-mail indicata un mesaj referitor la comanda plasata: cantitățile de Mărfuri comandate, valoarea comenzii, tipul de livrare și de plata ales, data estimativa de livrare a comenzii, precum și datele de contact ale Clientului, Magazinului, etc.. Procedura aceasta reprezintă și o confirmare a primirii de către Magazin a ofertei de achiziție din partea Clientului.
 
După recepționarea comenzii, Magazinul vă contacta telefonic Clientul pentru a-i transmite costul de transport în funcție de greutatea coletelor și de numărul de kilometri. După primirea confirmării acceptului comenzii din partea Clientului se ajunge la încheierea intre Client și Bacania Dragusoiu S.R.L. a contractului de vânzare a Mărfurilor comandate de Client.
 
Contractul de vânzare se încheie în limba romana, având conținutul prezentulului Regulament completat cu comanda plasata de Client.
 
Fară atingerea dreptului Clientului de se retrage din contract, conform legislației în vigoare, Clientul poate renunță la comanda înainte de a primi de la Magazin confirmarea ofertei de achiziție, adică înainte de a primi e-mail-ul care confirma acceptarea comenzii spre livrare. În aceasta privință, Clientul trebuie să contacteze urgent Magazinul prin telefon sau e-mail.
 
IV. Livrarea și recepționarea mărfurilor 
 
Mărfurile sunt livrate la adresa indicata de către Client în comanda. Termenul estimativ pentru livrarea Mărfurilor este afișat în rezumatul comenzii, înainte de confirmarea de către Client a plasării comenzii prin butonul “Plasează comanda”.
 
Termenul estimat prevăzut pentru livrarea comenzii la Client este de 1-2 zile din momentul plasării comenzii. Termenul integral, maxim, de realizare a comenzii nu ar trebui să depășească 120 ore. Începerea realizării comenzii poate fi întârziată până la momentul înregistrării în contul bancar al Magazinului al prețului vânzării și a eventualelor costuri cu livrarea, în cazul alegerii de către Client a formei de plata prin transfer bancar.
 
Mărfurile sunt livrate la adresa indicata de pe teritoriul României, de către firma de curierat Sameday. Taxa pentru livrarea produselor este de 25 lei. Magazinul facilitează și preluarea Mărfurilor din punctul de ridicare.
 
V. Preturi și metode de plată
 
Informația despre prețul de achiziție al mărfii de pe pagina web a magazinului este obligatorie din momentul primirii de către Client a unui e-mail de confirmare a acceptării comenzii plasate de acesta, pentru achiziția Mărfurilor selectate. Respectivul preț nu mai suferă modificări, indiferent de modificările de preț din Magazin care mai pot avea loc după confirmarea comenzii prin mail.
 
Preturile produselor din magazine sunt afișate în lei și conțin toate componentele prețului, taxe vamale și impozite.
 
Clientul vă achita prețul Produselor comandate și cheltuielile de expediție, după cum dorește:
 
a) prin ramburs, achitând firmei de curierat la livrare;
 
b) online cu card bancar.
 
Bacania Dragusoiu S.R.L. își rezerva dreptul de a modifica prețul mărfurilor aflate în Magazin, de a introduce în vânzare mărfuri noi, de a desfășură sau de a revoca acțiuni de promovare pe pagina de web a Magazinului, de a introduce pe aceasta modificări conforme cu prevederile legislației în vigoare, cu condiția că aceste modificări să nu încalce drepturile persoanelor care au încheiat contracte de vânzare a Mărfurilor oferite de Magazin înainte de efectuarea respectivelor modificări, sau a drepturilor persoanelor autorizate să utilizeze o anume promoție, conform principiilor acesteia, pe perioada desfășurării sale.
 
VI. Reclamații referitoare la mărfuri
 
Produsele oferite în Magazin sunt noi. Bacania Dragusoiu S.R.L. raspunde pentru defectele fizice ale Mărfurilor noi conform legislației în vigoare. 
 
Bacania Dragusoiu S.R.L. vă lua masuri pentru a asigura pe deplin funcționarea corecta a Magazinului, în domeniile indicate de cunoștințele tehnice actuale și se obliga să înlăture într-un termen rezonabil toate neajunsurile semnalate de către Clienți.
 
Orice lucru cumpărat din Magazin poate fi obiectul unei reclamații, cu respectarea termenilor și condițiilor de reclamație stabiliți prin lege, daca prezinta defecte ce constituie neconformitati cu contractul de vânzare încheiat.
 
Reclamațiile se pot transmite exclusiv prin email la contact@casa-dragusoiu.ro, reprezentanții Magazinului trimițând curierul pentru ridicarea Mărfii în vederea returnării, împreună cu dovada achiziționării și cu toate cadourile aferente. Clientul vă fi informat despre modul de rezolvarea a reclamației în termen de 14 zile, calculate din ziua următoare primirii de către Magazin a trimiterii cu marfa reclamata.
 
Clientul are dreptul la următoarele pretenții, conform legislației în vigoare:
 
a) să ceara să renunțe la Contract sau să ceara reducerea prețului Mărfii, daca Vânzătorul nu înlocuiește de urgenta și fară mari inconveniente pentru Cumpărător, marfa defecta sau nu înlătură defectul;
 
b) să ceara înlocuirea Mărfii cu o alta fară defecte sau înlăturarea defectelor.
 
În cazul în care reclamația nu este admisa, Marfa vă fi returnata, iar Clientul vă fi informat prin e-mail sau telefonic cu privire la nejustificarea reclamației.
 
În cazul în care se constata de către Client deteriorarea Mărfii în timpul transportului, se recomanda că el să întocmească, în prezenta curierului, un proces verbal de daune.
 
VII. Retururile de marfa – retragerea din contractul de vânzare 
 
Clientul – consumator, așa cum este definit conform normelor în vigoare, are dreptul de a se retrage din contractul de vânzare fară a indica motivul, pe baza dispozițiilor legale și a principiilor de mai jos.
 
Termenul de retragere din contractul de vânzare a Mărfurilor expira după împlinirea a 20 zile de la data când Clientul a intrat în posesia mărfurilor sau când o tertă persoana, alta decât transportatorul, indicata de către Client, a intrat în posesia Mărfurilor.
 
Pentru a-și exercita dreptul de retragere din contract, Clientul trebuie să aducă la cunoștință Magazinului decizia să de renunțare, prin trimiterea unui email.
 
Pentru a respecta termenul de retragere din contract este suficient că Clientul să trimiță un email înainte de împlinirea termenului de renunțare.
 
Magazinul trimite curierul în vederea ridicării Mărfurilor ce fac obiectul returului la adresa și data indicata de către Client prin email.
 
Clientul suporta costurile directe de returnare a mărfurilor.
 
În cazul retragerii din contract, Magazinul vă returna Clienților sumele încasate în cel mai scurt timp, dar nu mai tărziu de 20 zile de la data când Magazinul a fost informat despre decizia Clientului de a-și exercita dreptul de renunțare la contract.
 
Returnarea sumelor achitate se face exclusiv prin transfer bancar în contul indicat de către Client prin email.
 
Clienții răspund pentru reducerea valorii Mărfurilor returnate, sens în care se vă întocmi un raport de service daca se constata diferențe, iar contravaloarea restituibila vă fi diminuata.
 
VIII. Informații referitoare la serviciile prestate on-line
 
Magazinul prestează pentru Clienți următoarele servicii, pe cale electronica:
 
a) facilitarea încheierii on-line a contractelor de vânzare conform prezentului Regulament;
 
b) facilitarea deschiderii de conturi ale Clienților în Magazin;
 
c) transmiterea informației comerciale comandate, referitoare la mărfuri.
 
Clientul are dreptul de a se retrage din contractul de vânzare a mărfurilor conform normelor juridice aplicabile și în baza principiilor stabilite de prezentul Regulament. În plus, Clientul are dreptul, în orice moment, de a cere încetarea de către Magazin a prestării serviciilor menționate mai sus.
 
Condițiile tehnice de prestare de către Magazin, pe cale electronica, a serviciilor, sunt următoarele:
 
a) accesul la internet;
 
b) folosirea unui browser actualizat;
 
c) deținerea unui cont de posta electronica.
 
Reclamații privitoare la serviciile prestate de Magazin pe cale electronica pot fi transmise la adresa de e-mail contact@casa-dragusoiu.ro sau telefonic, la numărul de telefon afișat pe website. Reclamația Clientului trebuie să conțină denumirea beneficiarului și o scurta descriere a procesului reclamat. Magazinul se vă strădui că reclamațiile depuse să fie examinate în cel mai scurt timp cu putință, dar nu mai tărziu de 14 zile de la data primirii reclamației de către Magazin. Despre modul în care a fost soluționată reclamația, Clientul vă fi anunțat pe calea aleasa de Client, telefonic sau că informație transmisa pe e-mail la adresa indicata de acesta.
 
Bacania Dragusoiu S.R.L. aduce la cunoștință că în funcție de setările browserului Clientului poate introduce în sistemul teleinformatic al Clientului fișiere cookies, ce nu sunt o componenta a conținutului serviciilor prestate de către Magazin, dar care ar putea permite identificarea ulterioara a Clientului ce intra pe pagina de web a Magazinului și sunt utilizate de Magazin pentru a înlesni Clientului utilizarea Magazinului, că și pentru monitorizarea de către Magazin a navigărilor Clientului pe pagina web. Clientul poate renunță în orice moment la posibilitatea că Magazinul să utilizeze cookies prin anumite setări ale browserului sau prin părăsirea Magazinului.
 
IX. Drepturi de proprietate intelectuala și forță majora 
 
Conținutul și design-ul casa-dragusoiu.ro și bazele de date accesibile prin intermediul sau sunt proprietatea Bacania Dragusoiu S.R.L. și sunt protejate prin legislația în vigoare cu privire la drepturile de autor și drepturile conexe. În cazul informațiilor și conținutului postat de terțe parti pe site-ul casa-dragusoiu.ro, dreptul de autor și responsabilitatea asupra acestora aparțin în totalitate celor care au publicat acea informație.
 
Puteți copia și printa conținutul casa-dragusoiu.ro doar pentru folosință dumneavoastră personala, în scopuri necomerciale.
 
Este interzisa orice utilizare a conținutului casa-dragusoiu.ro în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document sau de legislația în vigoare. Cererile de utilizare a conținutului în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email contact@casa-dragusoiu.ro.
 
În condițiile în care considerați că un anumit conținut aflat pe site-ul casa-dragusoiu.ro încalcă drepturile dumneavoastră de proprietate intelectuala, dreptul la viață privata, la publicitate sau alte drepturi personale, sunteți rugat să trimiteți un e-mail la adresa contact@casa-dragusoiu.ro cu drepturile încălcate pentru a permite administratorilor casa-dragusoiu.ro să acționeze în conformitate cu dispozițiile legale.
 
casa-dragusoiu.ro, partenerii sau utilizatorii sai nu pot fi făcuți responsabili pentru nicio întârziere sau eroare în executarea obligațiilor contractuale sau în conținutul furnizat pe site-ul nostru, rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voință Magazinului. Aceasta exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcționare al echipamentului tehnic de la casa-dragusoiu.ro, lipsa funcționarii conexiunii la internet, lipsa funcționarii conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele casa-dragusoiu.ro, erorile de operare, greva etc.
 
X. Informații referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal 
 
1.Informațiile indicate mai jos sunt, de asemenea, puse la dispoziția Utilizatorului în momentul colectării datelor sale cu caracter personal pe site-ul Magazinului.
 
2.Operatorul datelor cu caracter personal ale Utilizatorilor Magazinului este Bacania Dragusoiu S.R.L.. Operatorul prelucrează datele cu caracter personal ale utilizatorilor Magazinului în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor din 27 aprilie 2016 (“GDPR”).
 
3.Datele de contact ale responsabilului cu protecția datelor: contact@casa-dragusoiu.ro .
 
4.Datele cu caracter personal ale Utilizatorilor Magazinului sunt prelucrate, printre altele în următoarele domenii: (i) pentru a executa contractele de vânzare a bunurilor de la Magazin încheiate cu Utilizatorul – temeiul pentru prelucrarea datelor vă fi în acest caz contractul încheiat cu Operatorul prin aprobarea Regulamentului Magazinului; (îi) pentru a menține un cont al Utilizatorului Magazinului – temeiul pentru prelucrarea datelor vă fi în acest caz contractul încheiat cu Operatorul prin crearea unui cont și acceptarea Regulamentului Magazinului; (îi) pentru a desfășură procedurile de reclamație – în acest caz, temeiul pentru prelucrare este obligația Operatorului care rezulta din dispoziția legii legata de garanția pentru defecțiunile articolului vândut; (Iii) în cazul în care Utilizatorul și-a dat acordul separat, la adresa de e-mail specificata a Utilizatorului sau la numărul sau de telefon, pot fi transmise informații comerciale privind bunurile oferite spre vânzare în Magazin, inclusiv oferte promoționale – în acest caz, temeiul pentru prelucrarea datelor Utilizatorului este consimțământul acestuia, care nu este obligatoriu și poate fi retras în orice moment; (iv) pentru a trimite mesaje de marketing personalizate Utilizatorului pe site-ul Magazinului, de exemplu, sub forma unei sugestii de a cumpără bunuri utilizând profilarea. Mesajele vor fi pregătite an baza analizei cumpărăturilor efectuate de Utilizator – temeiul pentru prelucrarea datelor Utilizatorului, în acest caz, vă fi interesul legitim al Operatorului care se bazează pe comercializarea bunurilor oferite în magazin; (v) în scopuri de marketing – la adresa pentru corespondenta furnizata de către Utilizator, Operatorul din când în când poate să trimiță informații despre oferta Magazinului casa-dragusoiu.ro sau oferă partenerilor comerciali ai acestuia – temeiul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în acest sens vă fi interesul legitim al Operatorului sau al partenerilor sai constând în comercializarea bunurilor indicate în oferta; Utilizatorul poate, în orice moment, să se opună prelucrării datelor sale cu caracter personal în acest sens prin contactarea Magazinului, (vi) în scopuri statistice pentru nevoile interne ale Operatorului – în acest caz, temeiul pentru prelucrare vă fi interesul legitim al Operatorului care se bazează pe colectarea informațiilor care fac posibila dezvoltarea activității și ajustarea serviciilor la nevoile Utilizatorilor Magazinului, (vii) pentru a confirma executarea de către Operator a obligațiilor sale și pentru a înaintă pretenții sau pentru a se apară împotrivă pretențiilor care pot fi înaintate Operatorului, pentru a preveni sau detecta frauda – temeiul pentru prelucrarea datelor Utilizatorului, în acest caz, vă fi interesul legitim al Operatorului, care este protejarea drepturilor, confirmarea executării obligațiilor și obținerea remunerației datorate de la clienții Operatorului.
 
5.La efectuarea cumpărăturilor în Magazin, Utilizatorul furnizează anumite date personale necesare pentru a executa contractul de vânzare. Refuzul de a furniza datele necesare executării comenzii are drept rezultat incapacitatea Magazinului de a executa contractul de vânzare. Nu este obligatoriu că Utilizatorul să consimță să primească informații comerciale la adresa de e-mail furnizata sau la numărul de telefon indicat pentru executarea contractului de vânzare a bunurilor încheiat. Daca este exprimat consimțământul, acesta poate fi retras în orice moment. Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării înainte de retragere.
 
6.Operatorul vă pune datele cu caracter personal ale Utilizatorului la dispoziția entităților care colaborează cu noi în executarea contractului de vânzare a bunurilor achiziționate de Utilizator, inclusiv în primirea plații pentru bunurile achiziționate, precum și în livrarea de bunuri.
 
7.Datele cu caracter personal furnizate de Utilizator vor fi prelucrate în timpul necesar pentru a executa contractul de vânzare și cererile de reclamație, precum și pentru confirmarea executării obligațiilor Operatorului și înaintarea pretențiilor sau apărarea împotrivă pretențiilor care pot fi înaintate Operatorului– dar nu mai mult de 10 ani de la data furnizării către Operator de către Utilizator a datelor sale.
 
8.Operatorul utilizează instrumente de securitate informatica și masuri organizatorice care au că scop minimizarea riscului scurgerii de date, al distrugerii, dezintegrării acestora, cum ar fi sistemul de firewall, sisteme de securitate antivirus și anti-spam, procedurile interne de acces, de prelucrare a datelor și de recuperare în caz de dezastru, precum și sistem de backup care rulează pe multe niveluri. Magazinul oferă un nivel foarte ridicat de securitate prin utilizarea Web application firewall (WAF) și sistem de securitate împotrivă atacurilor DDoS, un nivel ridicat de criptare HTTPS / SSL, în conformitate cu cele mai bune practici acceptate, cooperează cu furnizori de hosting selectat cu atenție care poseda certificate în domeniul managementului calității ISO 9001 și îndeplinesc cerințele AQAP-2110, precum și certificatul de management al securității informațiilor conform standardului ISO / IEC 27001.
 
9.Pe principiile stabilite în GDPR Utilizatorul are următoarele drepturi în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal de către Operator în legătură cu operarea Magazinului: dreptul de acces la date, dreptul de a le actualiza, dreptul de a solicita transferul de date, ștergerea acestora, dreptul de a se opune prelucrării datelor și dreptul de a cere limitarea procesării acestora.
 
10.Utilizatorul are dreptul să prezinte o plângere Președintelui Oficiului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal în legătură cu prelucrarea datelor personale ale Utilizatorului de către Operator.
 
XI. Prevederi finale
 
Datele personale ale Clienților furnizate în timpul înregistrării în Magazin sunt prelucrate de către Bacania Dragusoiu S.R.L. exclusiv în scopul realizării comenzilor. Clientul are dreptul de a completa, actualiza, corecta datele personale, de a retrage definitiv sau doar pentru o anume perioadade timp permisiunea pentru prelucrarea lor sau de a cere ștergerea lor daca sunt incomplete, neactuale, neadevărate sau au fost colectate prin încălcarea legii sau nu sunt neapărat necesare pentru atingerea scopului pentru care au fost colectate, precum și dreptul de a se împotrivi în cazul prelucrării datelor personale în scopuri de marketing. Aceste informații sunt detaliate în Politica de Confidențialitate care este o completarea la prezentul Regulament.
 
Neacceptarea prevederilor prezentului Regulament face imposibila achiziționarea mărfurilor oferite de Magazin. Magazinul oferă Clientului posibilitatea de a lua la cunoștință de prevederile Regulamentului, la plasarea comenzii. Clienții care dețin cont în Magazin vor fi informați cu privire la modificarea Regulamentului prin e-mail. Clientul care nu accepta modificările aduse la Regulament are dreptul de a solicita închiderea contului în orice moment.